100.000 bomen in aantocht!

In 2020 borduurt Sara Vrugt een bos en plant ze 100.000 bomen. Maar dat kan ze niet alleen! Doe je mee?

Zie www.honderdduizendbomen.nl voor meer informatie.

 

Hopelijk tot dan!

Voorjaarscursus beeld- en conceptontwikkeling bij studio vruGt

Werk Conny detail

Hoe vertel je een verhaal in beeld? Hoe maak je een vertaalslag van idee naar materiaal? Dat leer je in deze cursus beeld- en conceptontwikkeling waarin het creatieve proces centraal staat. Je leert in zes lessen de uitdrukkingsmogelijkheden van materiaal en techniek onderzoeken en die op een persoonlijke manier toepassen. Het spontaan werken, loskomen van oordelen en het vinden van een eigen ‘handschrift’ staan centraal. In de lessen gaan we in op compositie, materiaalgebruik, kleurgebruik, inzichtelijkheid en expressie van de gemaakte beelden. In verschillende huiswerkopdrachten ga je experimenteren met al deze criteria.

 

Je werkt zes lessen aan een doorlopende opdracht: maak een beeldverhaal naar aanleiding van je favoriete vertelling. Het doel is om op het tweede gezicht meer over te brengen dan in eerste instantie zichtbaar is. De lessen zijn gericht op het vormgeven op persoonlijke wijze en zo dat het verhaal in al zijn facetten tot zijn recht komt. De vorm en techniek daarvoor kies je gedurende de cursus.

 

De lessen worden gegeven door kunstenaar Sara Vrugt. In diverse (borduur)projecten werkte zij met honderden mensen samen aan omvangrijke werken. Nu richt zij zich graag samen met jou op de vierkante millimeter. De groep is klein zodat er genoeg persoonlijke aandacht gegeven kan worden.

 

Wil je je beeldende en conceptuele vaardigheden vergroten?  Ben je leergierig en zoek je een inspirerende omgeving? Meld je dan aan voor deze cursus!

 

Investering: vooral tijd! Verwacht naast de lessen minimaal 2 uur per week aan huiswerk te besteden. Kosten: €240 inclusief BTW en materialen tijdens de lessen. De materialen waarmee je je beeldverhaal tot stand brengt verzorg je zelf. (Een lijst met goede adressen voor stoffen en/of papier krijg je mee.)   Cursusduur: 6 lessen van 2,5 uur.

 

Data voor 2018: donderdag 8 en 22 maart, 5 en 19 april, 17 en 31 mei.

Tussen les 4 en 5 zit een periode van 4 weken, onder andere door de meivakantie. In deze periode organiseer ik een werkdag in mijn atelier in Den Haag. Je kunt dan de hele dag zelfstandig aan je project werken en mij en elkaar gebruiken als klankbord. Er zijn diverse materialen en technieken (een borduurmachine, lockmachine, en diverse technische apparaten zoals een lasersnijder) die je op die dag ook in kunt zetten. En natuurlijk lunchen we gezellig samen. De datum voor deze werkdag wordt aan het begin van de cursus in overleg vastgesteld.

 

Tijdstip: 19.30 tot 22.00 uur.

Inloop vanaf 19.20 uur.

Aantal plaatsen: 5 – 7 deelnemers

Kosten: €240 inclusief BTW

Locatie: Thomsons Meubelstoffeerderij, Kepplerstraat 128, Den Haag

 

Aanmelden en extra informatie: sara@vrugt.com of 06-25505623

 

Je aanmelding is compleet na het voldoen van de helft van het cursusgeld (€120) op rekeningnummer: NL31TRIO 021 24 95 828 ten name van S. Vrugt te Den Haag, o.v.v. Voorjaarscursus beeldontwikkeling 2018, of contant in de eerste les. Het tweede deel maak je over na de eerste les of contant tijdens de tweede les.

SUSTAINED nu te koop in Den Haag en Amsterdam

SUSTAINED bij Xbank

 

De collectie van SUSTAINED is vanaf nu verkrijgbaar! Te zien en te koop in Amsterdam bij Xbank, in Den Haag bij Edwin Pelser en online via: www.sustained.shop

 

Klassiek tafellinnen is vaak te mooi om te gebruiken, maar als het tafellaken toch al “vies” is hoeft niemand zich tijdens het diner in te houden. SUSTAINED viert de imperfectie!

Er is al SUSTAINED tafellinnen vanaf €35,-. De voorjaarscollectie is bovendien in de uitverkoop!

Designkwartier 2016

Een geborduurd tafellaken is vaak te mooi om te gebruiken, de kans op een onuitwasbare vlek is groot. Daarom borduurt Sara Vrugt vlekken op tweedehands tafellinnen: uiterst chique afdrukken van glazen, omgestoten kopjes en vlekken van sauslepels. Als het tafellaken toch al “vies” is hoeft niemand zicht tijdens het diner in te houden.

 

Voor Designkwartier nodigde ze conceptueel ontwerper Daniel van Dijck uit. Samen presenteren ze een onconventioneel gedekte tafel in de entreehal van Stroom, Hogewal 1-9, Den Haag.

Spetterende opening van houten paviljoen

September 2015

Op donderdag 15 oktober wordt het houten paviljoen dat ik in de afgelopen maanden bouwde op feestelijke wijze geopend. Verwacht 36 slagwerkers, iets met vuur en veel rook, een heuse onthulling en heel veel door-het-dolle pubers.

Iedereen is welkom en klimmen mag.

15 optober 2015, 12.00 uur

Edith Stein College, Louis Couperusplein 33, Den Haag

Borduurwerk in Amsterdam

Augustus 2015

Jonkergouw KunstWerk | Galerie BMB presenteert:

POPUPPODIUM III schilderijen | keramiek | mixed media

Karin Bos, Marsha Metselaar, Dorien Plaat, Baukje Spaltro, Sara Vrugt

29 augustus – 10 oktober 2015

Galerie BMB Kerkstraat 129A 1017 GE Amsterdam

De Besturing @ Designkwartier

Mei 2015

Namens ateliercomplex De Besturing breng ik samen met ateliergenoten een Ode aan de Mislukking tijdens Designkwartier. Kom kijken in onze tijdelijke werkplaats in een voormalige slagerij en laat het toeval je verrassen en de mislukking je verwonderen.

29 t/m 31 mei, Zeeheldenkwartier in Den Haag

Wel eens een boom gekapt?

Maart 2015

Kijken met je handen is een kunstproject voor en met de leerlingen van het Haagse Edith Stein College. Van een 100 jaar oude eik bouwt Sara samen met de leerlingen een houten paviljoen om op te klimmen en in te chillen. In juni vinden er vier workshops plaats waarin de leerlingen kennismaken met de bewerking van hout en het paviljoen zelf ontwerpen door het bouwen van maquettes. De bouw van het paviljoen vind plaats in september 2015.

Foto: Jasmijn Simons

Stof tot nadenken te koop in Den Haag

Februari 2015

De publicatie over Stof tot nadenken is nu ook te koop in de winkel van Stroom Den Haag aan de Hogewal 9. In Amsterdam is het boek bij de Oude Kerk te verkrijgen.

Presentatie Stof tot nadenken

Juni 2014

Oude Kerk en Sara Vrugt nodigen u graag uit voor de feestelijke eindpresentatie van 

het project STOF TOT NADENKEN op zondag 22 juni, van 13:00 tot 15:00 uur.

2by2 op FASHIONCLASH en Nederlandse Dansdagen

Mei 2014

Fashionclash en De Nederlandse Dansdagen nodigen u graag uit voor de feestelijke presentatie van 

het project DISTINGUISHED DREAMS op zaterdag 14 juni, om 17.30 uur.